❤ colaje de mărțișoare ❤


colaj 2015
Mărțișorul simbolizează renașterea naturii, împrospătarea și revenirea la viață a acesteia și a tot ceea ce este viu, pulsând de viață. Ca și ghiocelul, el marchează venirea primăverii, cu explozia de verde și culoare, cu dimineți scăldate-n raze de soare, cu zumzet de gâze, ciripit de păsări și glasuri vesele de copii zglobii.
Mărțișorul este confecționat din două fire - alb (primăvara) și roșu (semnifică iarna) - de care se prind diverse și variate obiecte artizanale de mici dimensiuni. Femeile și fetele îl poartă ori agățat în piept, ori la încheietura mâinii, ca brățară. Se spune că mărțișoarele aduc fericire, sunt purtătoare de noroc și sunt purtate, de obicei, până când semnele sosirii primăverii devin clare - cântă cucul, înfloresc cireșii, vin păsările din țările calde...
Spre zilele noastre la șnurul mărțișoarelor s-au adăugat monede din metale prețioase sau bijuterii (broșe, pandantive), aspect ce indică un anumit statut social. 
Pe rețelele de socializare se oferă mărțișoare virtuale sau flori de primăvară, gest din care transpare atenția pentru detaliu și prețuirea pe care ți-o acordă prietenul respectiv.
La mulți ani tuturor! La mulți ani, primăvară!


colaj martie 2016☺❤

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Nucet - ulițele vacanțelor

Știi...eu...

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤