Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită
Viața a două fetițe curioase și "exploratoare" se schimbă în momentul în care o întâlnesc pe Domnișoara Bubble. Englezoaica bizară din localitatea lor, respinsă de ceilalți și acuzată de vrăjitorie, trăia împreună cu fiul său android și o pisică magică într-o vilă impunătoare și la fel de extravagantă ca și proprietara. Fetele ajung acolo și descoperă un tărâm magic, cu păsări și animale năzdrăvane, cu acadele delicioase și mașinării de făcut vise. Băiatul domnișoarei Bubble avea o inimă artificială cu mecanism de ceas vechi, adică funcționa doar dacă era rasucită periodic cu o cheiță. Din coada pisicii ieșeau baloane în care pluteau zâmbete. Departe de a găsi în acel loc ceea ce se zvonea printre oameni, fetele încep o adevărată aventură împreună cu inventatoarea, care le va fascina și le va modifica universul. Povestea are un final fericit și neașteptat, dar, până acolo, derularea alertă a evenimentelor ne-a captivat și ne-a stârnit curiozitatea. Mie și Anitei ne-au plăcut ideile inedite, mica răzbunare de la final și raza de speranță pentru fetița suferindă.
Recomand această poveste de zâmbete și lacrimi, cu mulțumiri către Editura Polirom, care mi-a supus-o atenției. Este adorabilă, n-are cum să nu te prindă. Iată câteva fragmente simpatice 😊:
"- Vincent, pot să te întreb ceva? urmă Noa. De ce porți un pulover deșirat din care atârnă gheme?"
"Domnișoara Bubble nu-și isprăvi fraza pentru că tocmai atunci apăru Nefertiti, rulând cu viteză maximă. Cobaiul alerga în interiorul uneia dintre roțile din spate, iar asta îi dădea pisicii un impuls pe cinste."
"Mai aveau de văzut mașinăria de făcut vise, proiectată pentru oamenii care-și pierduseră puterea de a visa, și mașinăria de fabricat idei geniale: două dispozitive enorme, pline de cabluri, turbine și scripeți, care, ca și celelalte creații ale domnișoarei Bubble, împărțeau fericire. Însă cea mai mare surpriză le aștepta acolo unde se încheia turul ghidat: în seră."
"Domnișoara Bubble", Leticia Costas, Polirom Junior, 2019, ilustrații de Andres Meixide.
Comentarii
Trimiteți un comentariu