Apa înseamnă viața

aquatique

„Amintește-ți uneori că ești pe jumătate apă. Când nu poți depăși un obstacol, curgi pe lângă el, ocolește-l și mergi mai departe, așa cum face apa.” (Margaret Atwood)

Apa înviorează trupul și mintea, după cum iubirea și prietenia animă sufletul. Apa este în tot, în rouă... lacrimă, ploaie, zăpadă, ocean, mare, izvor... în noi. O moleculă, doi atomi de hidrogen și unul de oxigen care schimbă informații și captează emoții, o formulă chimică cu structură maleabilă, o orientare spațială, o memorie, sunete ce persistă... toate dau viață apei, care ne ține vii pe noi.

Atunci când aleg o marcă de apă îmbuteliată, mă uit la proprietățile acesteia. În primul rând mă asigur că are compuși ce îmi ajută organismul. Apoi, caut ca ea să aibă o cantitate redusă de sodiu. 
Aleg o apă cât mai pură din punct de vedere microbiologic, ambalată atent în condiții de igienă și grijă pentru consumator și, de ce nu, o sticlă al cărei design mă atrage. Citesc părerile specialiștilor în domeniu, care mă ajută în opțiunile mele. Pentru gătit și prepararea ceaiului sau cafelei folosesc Aquatique deoarece știu că oricât aș fierbe apa de la robinet nu se elimină nitriții, nitrații și alte metale grele prezente în aceasta. 

Aquatique este ideală pentru prepararea formulei de lapte a bebelușilor, atunci când nu este posibilă alăptarea la sân, precum și pentru prepararea hranei atunci când se începe diversificarea. Aquatique are un conținut scăzut de minerale. Acest lucru ajută la protejarea organismului bebelușilor pentru a nu fi încărcat excesiv cu minerale de care aceștia nu au nevoie sau care chiar le sunt dăunătoare. Conform statisticilor 40-60% din plumbul la care sunt expuși bebelușii provine din consumul de apă. De asemenea, încărcarea cu nitriți, clor, aluminiu și fluor nu este deloc benefică pentru nou-născuți.

Apa are în componență compuși benefici pentru organism, esențiali chiar. Sunt substanțe care hrănesc corpul, alungă oboseala, protejează organele, mențin în echilibru toate procesele vitale. Când bei Aquatique, știi cu siguranță că bei o apă cu o compoziție chimică echilibrată și o mineralizare redusă (104 mg/l), care îndeplinește criteriile de compoziție și puritate ce o recomandă spre consum întregii familii, de la mic la mare. Nu trebuie să urci la 1100 de metri altitudine, în rezervația naturală Abruptul Prahovean, tot ceea ce este bun acolo vine la tine și se numește Aquatique.

Apa produce viață. Apa înseamnă viață. De multe ori „uităm că cercul apei și al vieții este același.” (Jacques-Yves Cousteau)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤

Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită