Pentru organism n-are egal - B12 ››ANKERMANN‹‹ Vital!

b12vital

„Când nu mă simt bine, mă duc la un doctor și îi plătesc vizita, pentru că și doctorii trebuie să trăiască. De la doctor mă duc la farmacie să-mi facă rețeta și îi plătesc farmacistului, pentru că și farmacistul trebuie să trăiască. Vin pe urmă acasă și arunc medicamentele la gunoi, pentru că și eu trebuie să trăiesc.”

„Umorul este și un mod de a spune ceva serios”, spunea T.S.Eliot. Într-adevăr, dacă mergi la medic pentru orice problemă și iei pastile cu pumnul, care nu acționează sinergic, ci se bat cap în cap, declanșând efecte adverse, nu e sănătos. Dar, nici să nu te duci când ai nevoie, să stai să te complaci în starea de rău, sperând că va trece de la sine, nu e o decizie înțeleaptă. În articolul trecut ți-am povestit ce mi s-a întâmplat la începutul primăverii și cum am ajuns să am nevoie de  B12 ››ANKERMANN‹‹ Vital, numită și „vitamina roșie” sau „cobalamină”. Vitamina B12 se  găsește aproape exclusiv în hrana de origine animală, precum fructele de mare, carnea, ouăle, produsele lactate și doar în câteva surse vegetale. Dacă nu consumăm aceste alimente, este clar că vitamina va lipsi din organism cauzând disfuncții neplăcute.


b12vital



Care sunt riscurile la care te supui dacă ai o carență de vitamina B12? 

Primele semne care apar și ar trebui să te pună pe gânduri sunt oboseala, paloarea, amețeala, probleme de echilibru și faptul că există momente tot mai frecvente în care inima îți bate într-un ritm alert. Dacă deficiența de B12 persistă, pot apărea probleme digestive, cum ar fi greața, lipsa poftei de mâncare, balonare sau vărsături. Unele persoane pot simți furnicături și arsuri la nivelul mâinilor și picioarelor, pot avea tulburări de vedere, pierderi de memorie și diminuarea capacității de concentrare, depresie sau tulburări de comportament. Deficiența de vitamina B12 poate afecta deopotrivă și tinerii și bătrânii. Studii recente arată că aproximativ 1/4 din femeile tinere, respectiv 1/3 din persoanele de peste 65 de ani iau doze mici de vitamina B12 din alimentație.

Ce afecțiuni generează lipsa vitaminei B12?

Una dintre afecțiunile la care se poate ajunge, dacă organismul este privat un timp îndelungat de vitamina B12, este anemia megaloblastică, un tip de anemie care include și anemia pernicioasă. Acest tip de anemie apare când globulele roșii se măresc și nu își mai pot îndeplini funcția de a transporta oxigenul în țesuturi. Nivelurile scăzute de acid folic în sânge și nivelurile mari de homocisteină sunt semne clare ale insuficienței de vitamine B6, B12 și B9. Persoanele cu niveluri ridicate ale aminoacidului toxic homocisteină prezintă riscuri mari de a face depresie, boală a cărei incidență este mai redusă la populația țărilor mari consumatoare de pește. Așadar, anemia și depresia, două maladii serioase, dar tratabile. Trebuie doar diagnosticate corect de către persoane avizate. Și nu uita, dieta este importantă! Include în meniul tău alimente sănătoase, precum fructe, legume și fibre, dar nu uita să consumi și proteine de origine animală. Dacă dorești să devii vegetarian sau raw-vegan, nu uita să iei un supliment alimentar care să substituie vitaminele pe care le pierzi din cauza regimului. B12 ››ANKERMANN‹‹ Vital te poate ajuta în acest sens și este disponibil în principalele lanțuri de farmacii din țară, începând cu sfârșitul anului trecut. Vitamina B12 are un rol important în sinteza ADN-ului și în buna funcționare a sistemului nervos. Pe perioada sarcinii și a alăptării este esențial să îți asiguri un aport optim de vitamina B12.


b12vital


b12vital


B12 ››ANKERMANN‹‹ Vital - soluția pentru carența de vitamina B12

Dacă nu ai energie, ești apatic, ai o stare de neliniște inexplicabilă, ai probleme cu somnul, ești extenuat mai tot timpul și îți lipsește bucuria de a trăi, să știi că lipsa „vitaminei roșii” - B 12 - este cauza. B12 ››ANKERMANN‹‹ Vital este un supliment alimentar care echilibrează nivelul vitaminei B12 din corpul nostru. Acest supliment conține 100 μg de vitamina B12 sub formă de metilcobalamină (metilcobalamina este forma bioactivă a vitaminei B12, așadar este ușor de asimilat).  Producătorul B12 Vital este WÖRWAG  Pharma, o companie germană activă pe plan internațional cu valorile unei afaceri de familie, care și-a construit de-a lungul timpului un renume foarte bun pe piața de profil. 
Vitamina B12 este o vitamină hidrosolubilă, esențială pentru organism. O cantitate mare de vitamina B12, conținută de alimentele consumate, nu reprezintă garanția atingerii necesarului zilnic de substanță activă necesară organismului uman. Modul de preparare și viteza cu care se absoarbe vitamina influențează efectul biologic. Este important de știut că absorbția normală este posibilă dacă există o cantitate suficientă de acid gastric și de factor intrinsec, precum și un intestin subțire sănătos. 

B12 ››ANKERMANN‹‹ Vital îți redă energia, te ajută dacă ești extenuat, reduce oboseala inexplicabilă, îmbunătățește calitatea somnului, alungă stările de neliniște și îți readuce bucuria de a trăi și optimismul.

B12 ››ANKERMANN‹‹ Vital este un supliment alimentar cu vitamina B12 sub formă de metilcobalamină. Dintre cele patru forme existente ale vitaminei B12, metilcobalamina reprezintă forma bioactivă. Fiecare cutie de B12 Vital conține 50 de comprimate. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤

Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită