Fii fericit, fă-ți prieteni mulți și trăiește frumos! Eu te susțin!

Femlora

A face un bine stă în natura omului inteligent, a celor care înțeleg nevoile celorlalți, a celor ce nu pot sta nepăsători la suferința din jur. Prin bunătate unii vor să își arate puterea, alții își dezvăluie, pur și simplu, caracterul lor milos, firea empatică, felul lor altruist de a fi. Nu știu dacă știai, dar există și o competiție pentru strângerea de donații în bani, Campionatul de Bine se numește, prin care ONG-urile devin instituții ce atrag fonduri, fundraiseri. La etapa finală a celei de-a cincea ediții a Campionatul de bine, desfășurat între 5 decembrie 2017 și 19 februarie 2018, organizat de Bursa Binelui, au fost propuse 44 de proiecte și inițiative sociale, care sunt susținute de 43 de ONG-uri și de alte persoane publice. Scopul este finanțarea proiectelor sociale prin intermediul cât mai multor donații individuale în vederea atragerii per total a unor sume cât mai substanțiale pentru ca ajutorul să fie realmente eficient. În această etapă a competiției, organizațiile își propun să strângă un total semnificativ de bani de la cât mai mulți donatori diferiți, astfel că fiecare poate contribui cu o sumă cât de mică, nu mai puțin însă de 5 lei. Platforma Bursa Binelui nu percepe comisioane, deci fiecare ban va merge integral către asociațiile și proiectele pe care ai decis să le ajuți. Toate tranzacțiile sunt securizate, necomisionate, iar la finalul competiției, vor fi recompensate primele trei proiecte cu numărul cel mai mare de donații atrase și cei mai numeroși donatori distincți. Primii trei clasați vor fi premiați cu dublarea sume strânse, în limita a 5000 de Euro pentru fiecare proiect câștigător.
Proiectele care implică ajutorul dat copiilor mă mișcă toate foarte tare, sunt multe, cu diverse aspecte - de la cei care sunt neglijați sau au suferit un abuz la cei cu probleme de integrare, considerați „diferiți” sau cei care nu au acces la educație din diverse pseudomotive.
Cel mai tare m-a afectat însă gândul la copiii care nu văd. Mi s-a întâmplat mai demult să mă șterg cu mâna murdară la un ochi și am făcut o conjunctivită care s-a extins și la celălalt. Nu am mers la medic, am luat în grabă un unguent de la farmacie și l-am aplicat după instrucțiuni, însă, pentru câteva secunde o ceață a luat locul lucrurilor din jur. Nu mai vedeam bine și am țipat. După urletul meu de neputință, a venit panica. Iarăși, preț de secunde am fost disperată, cu respirația alertă, cu lacrimi necontrolate... Bine că a fost familia lângă mine. E cumplit să nu vezi. Să nu vezi soarele dimineața, să nu vezi cerul senin, să nu vezi ce culoare au florile, să nu știi exact cum arată cel de lângă tine, să nu poți citi toate cărțile din lume, să nu vezi cum arată animalul pe care-l mângâi, nisipul de pe plajă, valurile uriașe... Viața toată o percepem prin ochi, sufletul nostru se reflectă în lumina lor. 


Bursa Binelui


Proiectul „Susține copiii nevăzători prin hipoterapie” dorește să ajute 50 de copii nevăzători să-și dezvolte simțurile,  să adopte o postură corectă a capului și corpului, să le întărească încrederea în ceilalți și să le crească stima de sine. Donând, vei putea alimenta fondul prin care acești copii, cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani, vor beneficia gratuit de ședințe săptămânale de terapie cu cai. Aceste întâlniri în natură au multiple beneficii emoționale, ajută la creșterea armonioasă a copiilor și la o bună dezvoltare cognitivă. O ședință de hipoterapie are loc în apropiere de București și costă 90 de lei, iar pentru eficiență, rezultate pozitive și succes garantat este nevoie de minimum 10 ședințe. La acestea se adaugă costurile pentru transportul copiilor care nu locuiesc în București, precum și al voluntarilor care vor participa la proiect. Deschide-le și tu, prin ajutorul tău, o poartă spre independență! Ajută-i să cunoască lumea prin celelalte simțuri, fă-i să vadă cu ochii minții, fă-i să perceapă partea bună a vieții. Dăruiește-le un strop de copilărie, spune-le că le ești alături printr-un mic gest, donând. Susțin cu drag acest proiect, atât de frumoasă este viața, merită să le dezvălui această realitate unor copii care pot percepe gestul tău doar cu inima, care se vor gândi la tine fără să știe cine ești sau cum arăți și care vor înălța către cer o rugă de mulțumire pentru sufletul tău bun. Procedura nu este dificilă, mai jos voi lăsa trei printuri-mostră cu pașii de urmat după ce intri pe Bursa Binelui și alegi un proiect pe care dorești să îl susții. Cu gândul că orice ajutor este important pentru binele unui om aflat la nevoie, te invit să răsfoiești argumentele aduse de fiecare inițiativă prezentă pe platformă și să o alegi pe cea prin care, dăruind, îți vei însenina ziua și vei umple o inimă cu speranță.


Bursa Binelui



bursa binelui



Bursa Binelui

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤

Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită