Când triumf-ul se poate cumpăra

farmec

Se apropie Crăciunul și, dacă e să fiu sinceră, mă apucă un ușor delir când mă gândesc că trebuie să fac curățenie generală. E partea pe care o urăsc la sărbători. Asta și faptul că vin și trec prea repede. Am momente în care, pierdută în gânduri, activitatea de șmotru chiar mă relaxează, dar acest lucru se întâmplă dacă am puțin de dereticat, un șters de praf, un aspirator, aranjarea hainelor, chestii mărunte... Dar, când trebuie să „acționez” în toate camerele, parcă intră-n mine o depresie și simt că sunt razna. Bineînțeles că mă înarmez pentru operațiune cu experții în curățenie Nufăr și Triumf, îmi pun o mască medicală și folosesc mănuși de cauciuc. Am alergie la praf și la substanțe chimice de curățare, dar casa mea n-are milă, nu mă protejează deloc și, ca un copil mic, se murdărește des și rău. Sau poate chiar copilul care locuiește în ea face o harababură zdravănă? 


farmec



farmec

Oricum ar fi, nu simt niciun fior când trebuie să fac curat, ci doar când casa e lună și eu plutesc în lunosfera* ei. Atât. Sunt total crispată și fără chef încă de când ideea se înfiripă. N-am nicio pornire, am o mare lene, înlătur murdăria, praful și gunoiul fiindcă așa trebuie. Simt o mică plăcere atunci când îmi aranjez hainele în dressing, mă delectez cu parfumul lor, îmi mai reamintesc de existența unora sau altora, dar nu mă obliga nici la asta prea mult. A face curat este un mare chin pentru mine. A mă bucura de roadele muncii, într-o casă bec, strălucitoare și parfumată este un deliciu, iar, pentru a-mi face acest „travaliu” mai suportabil, aleg produse care curăță repede. Așadar, îmi pun masca și, folosindu-mă de Triumf Degresant Forte Universal, încep să șterg eficient și metodic aragazul, cuptorul, frigiderul, hota, grătarul până când le văd strălucind (nu c-aș avea halucinații ☺☺!!). Degresantul este foarte eficace, are rezultate mulțumitoare și îl utilizez mai ales împotriva petelor de grăsime și a murdăriei persistente. Apoi, repet mișcarea/mișcările și în baie, unde pulverizez substanța, las câteva minute să acționeze, trec laveta umedă peste chiuvetă, cadă, gresie, faianță, instalații sanitare, clătesc generos cu apă și... ai zice că am terminat! Dar, nu, mă așteaptă praful, pe care-l șterg înainte să dau cu aspiratorul, iar parchetul de sub pașii mei este murdar, iau o găleată și un mop, mai am de șters și geamurile, de spălat perdelele, de creat un pic de spațiu, fiindcă iar zac toate în teancuri și mormane. Pentru geamuri am tot produse din gama Farmec pentru locuință despre care știu că sunt eficiente

farmec


Cineva m-a întrebat dacă am câteva ponturi pentru a face curățenie mai ușor și, brusc oripilată, i-am zis că habar n-am, nu e domeniul meu, nu fac o artă sau o meserie din asta. Am avut totuși stăpânirea de sine să-i sugerez să apeleze la soluții bune, la experții în curățenie Nufăr și Triumf, de exemplu, care au un raport corect între preț și calitate. Deși întrebarea mi s-a părut lipsită de farmec, totuși, ca orice femeie, când vine vorba de treburile casnice, am și eu trucurile mele sau, mai degrabă obiceiurile mele de organizare. Și, cum nu fac din ele un secret, îți voi spune că - înainte să curăț baia îndepărtez firele de păr cu un șervețel umed, las o soluție pe bază de înălbitor să acționeze peste noapte în caz că am pete de rugină sau piatră la para de la duș (deși nu mai e cazul, acum prefer să o schimb des), dezinfectez mânerele de la uși, folosesc spray-uri ambientale pentru a menține senzația de proaspăt, încep întotdeauna curățenia de sus în jos, încep lucrul cu bucătăria și termin cu baia, folosesc burete abraziv pentru anumite suprafețe, cumpăr și am mereu flori în ghiveci pentru reglarea ecosistemului din apartament. Știu că boabele proaspete de cafea îndepărtează mirosurile neplăcute de pe mâini, că depunerile de calcar se curăță cu oțet, că sarea nu se mai umezește dacă pui câteva boabe de orez în ea, că bicarbonatul absoarbe mirosul urât din frigider. Sunt mult mai multe, mi-am format chiar tabieturi de curățare, dar o marcă de încredere face, zic eu, treaba în locul tău. Te transformă dintr-un „sclav” rutinat într-un om căruia îi mai rămâne timp și pentru relaxare și hobby-uri, adică este un fel de mic triumf al tău în lupta cu timpul. 
A face ordine și curățenie este felul meu de a arăta că-mi pasă de sănătatea mea și a celor dragi. Este și mod de a primi Crăciunul, în simplitate și rânduială, este, dacă vrei, un mic triumf  împotriva tendinței femeii contemporane spre trândăveală și hedonism.


farmec


Notă: În urma unui bine gândit proces de re-branding, Farmec a relansat cele două game de produse pentru curățarea locuinței, Nufăr și Triumf, în formule îmbunătățite cu compuși de ultimă generație și formule ultra-active, păstrând un preț accesibil în raport cu calitatea lor. Ambalajul a fost modernizat, etichetele au devenit clare, atractive, fresh, colorate, iar design-ul ușor de observat și memorat te invită parcă să spui: „Vreau să triumf cu orice preț”!! Pardon... „Vreau un Triumf la prețul corect!”


farmec


Articol scris pentru SuperBlog 2017.
Informații și imagini: site-ul farmec.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤

Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită