Azi mergem dincolo de orizont!

Dincolo de orizont

InterComFilm Distribution te invită vineri, 3 noiembrie 2017, la lansarea în cinematografe a filmului Dincolo de orizont, o producție science fiction ce-l aduce în prim plan pe actorul american Frank Grillo, în rolul detectivului Mark Corley. Beyond Skyline este un film ce te scoate din zona de confort a SF-urilor clasice, un thriller plin de suspans și adrenalină, în care groaza și aventura, te păstrează mereu atent, în gardă, prezent. O civilizație extraterestră neprietenoasă atacă Terra, ucide oamenii, îi mănâncă, se luptă cu ei. Arme, teroare, violență.


dincolo de orizont

M-a atras mereu necunoscutul, de la Triunghiul Bermudelor despre care aflam din vreun almanah, în copilărie, până la maeștrii genului SF, Verne, Wells, Asimov, Herbert, King, Clarke, care m-au cucerit definitiv prin ideile lor originale, felul natural în care reușeau să redea acțiunea și personajele rămase legende printre cititori. Îmi doream cumva să am și eu scenariul meu, propria mea viziune despre o astfel de civilizație și, ce crezi, în minte mi-au venit mai multe idei despre alien-i, câteodată mi-i imaginam prietenoși, iar alteori erau de-a dreptul fatali pentru rasa umană (cu mici excepții, eventual un cuplu care să plece pe o posibilă arcă, după ce vor fi găsit mijlocul de a-i anihila pe extratereștrii dușmănoși ☺). Aleg să ți-l prezint pe cel less friendly pentru a fi în ton cu filmul pe care-l vei vedea la cinema începând cu vinerea aceasta. 
Iată-ne pornind într-o expediție spre marginea Galaxiei pentru a aduce pe Pământ rețeta nemuririi și a criogeniei pentru ca omul să nu se uzeze, să nu se irosească energetic, fiind prea activ zi de zi. În anul 6016 nu mai exista niciun tip de armă de distrugere, oamenii (se) atacau în alte moduri. Așadar, fiecare avea pe navă un rol bine asumat, unii sunt mentatori*, iar alții, căutători* de informație pentru mentatori în locurile unde aceștia nu aveau acces pentru a vedea. Fiindcă mentatorii captează orice fel de noutate prin iris, citesc pagina unei cărți dintr-o privire (existau încă enciclopedii, romane, autobiografii tipărite), „văd” omul interior, rezolvă conflictele cu puterea minții. Căutătorii sunt cei care merg pe teren și adună date pe care le grupează într-un flux de știri, care ajunge instant pe webblogul echipajului. Eu sunt căutător. 

imagine www


Pe astronavă întâlnești camere mari cu fântâni arteziene, palmieri, cocotieri, flori, animale sălbatice îmblânzite. Aprovizionarea cu combustibil se face pe anumite orașe-stea (păreau stele de pe Terra), care, stupoare, de la un timp încoace nu mai apar pe coordonate, conform hărții pe care echipajul o are de la plecare. Când este distrus un oraș-stea, acesta devine o gaură neagră, tocmai de aceea vigilența trebuia sporită pentru a nu fi atrași către centrul ei, acea regiune numită singularitate . Astfel, este necesară căutarea altor sori potențiali furnizori de combustibil. Nu toți sunt accesibili din cauza furtunilor magnetice ce apar pe majoritatea aștrilor nesemnalați ca fiind safe. Pătrunderea către o stea apropiată este facilitată de dispunerea mai multor sori în clustere, cu legături chiar reale, palpabile, adică un fel de autostrăzi care permit unei astronave să folosească al doilea tip de energie, cea pentru uscat. Se poate astfel căuta mai convenabil energia-combustibil pentru zbor, în ciuda faptului că steaua punctată pe hartă nu mai exista. Oare, cine le distruge, chiar înainte ca noi să apucăm să ne aprovizionăm? 
Date fiind circumstanțele, mentatorii au început să scaneze și să remarce că o civilizație ostilă era pe urmele lor, dorind să-i împiedice să ajungă pe Hera, planeta-mamă de la marginea Galaxiei, de unde trebuie să aducem pe Pământ rețeta celor două elixire. Iar, inamicii nu au întârziat să-și facă simțită prezența. Modul lor de atac este tot cerebral, numai că, spre deosebire de mentatori care puteau „locui” în tine, știau ce faci și nu acționau contra ta, acești happeri* te cotropesc de-a dreptul, acționând contra creierului tău, dorind să te supună, să te controleze și, în scurt timp, să te anihileze. Numele lor își are etimologia în verbul "to happen" (a se întâmpla) și adjectivul "happy" (fericit). Și exact asta s-ar putea spune - happerii vânează fericirea de moment, iar coordonatele planetei lor arată că sorii ce o luminează sunt roșii, culoarea bancnotelor prin care își cumpără tot soiul de lucruri derizorii care întrețin o fericire iluzorie. Puterea lor este foarte mare, datorită acestei fericiri, care nu este decât un surplus de adrenalină. Când nu mai au forță, își introduc acest hormon al fericirii pe cale artificială, de unde și nevoia permanentă de bani sau violența peste măsură. 
Ne-am dat seama ultra-rapid că trebuia să ne activăm un scut pentru senzorii vizuali care ne blocau și ne paralizau, iar codul de protecție ne-a fost transmis tuturor de către mentatorul-căpitan. Tot căpitanul avea și secretul transformării căutătorilor în mentatori pentru a capta informația în timp real, echipajul devenind astfel o rețea-vie. Odată activate, scuturile cerebrale aveau capacitatea de a distruge informația ce curgea în noi de la happerii care ne cotropeau. Ca și căutător eram paralizată de groază, însă odată ce am devenit mentator toate acțiunile mele au țintit către salvarea echipajului și plecarea de îndată către următoarea stea-furnizor, pe care happerii nu reușiseră să o distrugă. 


Dincolo de orizont


Va urma, însă, până la un nou episod al poveștii mele, neecranizate ☺, te invit să savurezi filmul Dincolo de orizont, cu scenariul său interesant și efectele speciale captivante, distribuit și adus către tine de InterComFilm.



Am scris acest articol pentru SuperBlog 2017.
Fotografii și informații - site-ul intercomfilm.ro și www
Poveste SF proprie

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤

Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită