Visează progres și obține credit cu AVBS!




           Unchiul meu și-a îndeplinit visul de o viață, eu încă nu. Îți voi spune povestea lui, care poate fi și a mea sau a ta, într-o bună zi. Pentru a obține ceea ce dorești ai nevoie doar de un vis și de dorința puternică de a-l obține, de a-l îndeplini. Restul stă în detalii, oameni deștepți care să te sfătuiască și răbdarea de a aștepta rezultatele. Așadar, iată povestea!
           Unchiul Ionel cultivă pământul de când îl știu. Eram mică și mergeam vara pe la el să luăm porumb de fiert, pepeni, grâu pentru făină, struguri și multe alte roade din recolta îmbelșugată și delicioasă. La câțiva ani după revoluția din 1989, el a mai cumpărat 50 de hectare, ajungând la 70 ha, pe care a cultivat cu precădere pepeni fiindcă aceștia se cereau mai mult și, pe atunci, se vindeau pe preț bun, nu ca acum, pe aproape nimic. A avut la început o întreprindere familială, apoi un SRL în care a angajat rude și persoane din comună, iar, după ce s-a extins, acum trei ani, afacerea lui a ajuns o companie tip IMM. Surpriza mea a fost că, la un moment dat, și-a schimbat total profilul. A început să cultive levănțică pentru industria cosmetică și farmaceutică, reușind să încheie un contract cu o firmă interesată în preluarea recoltei. 
           Mai întâi a testat o suprafață de un hectar pentru a vedea dacă aceasta este rodnică pentru o astfel de cultură. Terenul a trecut testul, deci urma pregătirea lui pentru cultivarea propriu zisă, care are loc primăvara sau toamna. Această pregătire a solului pentru plantarea butașilor implică proceduri specifice, cum ar fi arat, discuit, frezat, bilonare. Toate aceste lucrări necesită costuri suplimentare, costuri mari. Nu mai spun de montarea unui sistem de irigații performant, care să furnizeze o cantitate bine dozată de apă astfel încât lavanda să nu putrezească la rădăcină. Angajarea mai multor muncitori și specialiști face, de asemenea, gaură-n buget, dacă acesta este limitat. Butașii înșiși costă. Totul costă. Dar a visa nu...!




           Unchiul meu a tras linie și a concluzionat că se impune un credit degrabă, numai că nu știa unde să apeleze pentru a găsi o soluție de creditare cu cât mai multe avantaje. Și ca să nu-și prindă urechile citind ofertele băncilor, pe care el le găsea asemănătoare, a cerut ajutorul unui broker AVBS. Cel care urma să intermedieze creditul, broker-ul desemnat de către AVBS Credit, a avut răbdarea să-l familiarizeze cu diverși termeni bancari și i-a prezentat particularitățile fiecărui tip de credit pentru întreprinderile mici și mijlocii. Soluțiile de dezvoltare pe termen scurt, mediu sau lung, utile IMM-urilor, sunt următoarele: overdraft și linia de credit, creditul pentru capitalul de lucru și creditul pentru investiții.
           În cazul overdraft-ului și al liniei de credit sumele obținute pot ajunge până la 25.000 de euro fără garanție, respectiv la 150.000 de euro cu garanție. Perioada de rambursare a împrumutului este de 12 luni, cu posibilitate de reînnoire. Overdraft-ul este un împrumut care se obține ușor, pentru care nu se cer documente justificative, pe care-l poți utiliza pentru finanțarea activității curente a afacerii.
           O altă alternativă de finanțare pe care o are un antreprenor este creditul pentru capitalul de lucru prin intermediul căruia se poate accesa o sumă de până la 150.000 de euro, cu garanții imobiliare, pe o perioadă de maximum doi ani.
           Unchiul a optat însă pentru creditul pentru investiții datorită unei mari perioade de rambursare -maximum 7 ani - și pentru că l-a considerat un instrument financiar "prietenos" cu nevoile sale. El a luat cu împrumut 150.000 de euro, bani pe care i-a putut obține prezentând o garanție imobiliară. Cu banii aceștia a putut face investiții în personal, clădiri, materie primă - butași,folie etc. -, sistem de irigații, punerea la punct și tratarea solului, utilaje - mașini de plantat, utilaj special de recoltare, tractoare, spațiu de depozitat pentru uscarea plantei. 
            O parte din teren o păstrează pentru levănțica bio pentru care are certificat și contract de livrare cu o firmă din industria farmaceutică. O altă parte din plante sunt stropite superficial cu ierbicid pentru a împiedica creșterea buruienilor și sunt vândute în stare proaspătă sau uscată către diverse companii de prestări servicii. Și-a păstrat teren și pentru grâu și porumb pentru familie și rude, plus o părticică pentru pepenii răcoritori, cu aroma copilăriei noastre, ce ne fac mereu vara zemoasă și dulce.
           Pot spune că admir inițiativa unchiului meu. Dacă aș fi dispus de acele terenuri, aceasta este afacerea care m-ar fi tentat și pe mine, mai ales pentru că ador parfumul de levănțică, uleiul de masaj, pernuțele cu flori pentru șifonier, cremele și tot ce se poate obține din "aurul mov". Poate voi înființa chiar eu o companie de parfumuri cu materia primă de pe plantațiile lui. Cine știe, poate cândva mi se va împlini dorința, la visuri nu se renunță.




Am scris acest articol pentru Spring SuperBlog 2017
Surse foto: www.avbs.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤

Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită