Azalee și îndrăgostiți...Azalee și îndrăgostiți... cu gesturi tandre, delicate ca aceste gingașe flori, mi-aduc în memorie un timp în care pentru mine fluturii zburau în orice anotimp, poposind suav pe petalele anilor mei tineri, pe momentele de libertate, pe trăirile mele intense, depline, ușoare. 
Azalee și îndrăgostiți... să simt cum te aduni în jurul meu ca lumina, să-mi fie noaptea zi, înlănțuindu-te cu brațele, cuprinzându-ți în simț iubirea pentru mine, mereu căutând mai mult... știind mereu că ești.
Primăvara mă conduce mereu pe firul timpului, gândul e adeseori departe în timpuri irepetabile prin emoții, prin ani, prin oameni, locuri, idei. Știi, eu când văd un om bun mă umplu de duioșie. Tot astfel, ochii mei se umplu de lacrimi de nostalgie când privesc în urmă și văd amintirea unei trăiri frumoase sau când descopăr, ca o surpriză plăcută, că și în prezent mai pot experimenta o stare asemănătoare. 
Totul se modifică atunci când este străbătut de timp. Inclusiv legendele. O legendă spunea că azaleea s-a născut din lacrimile unui băiat transformat de mama sa vitregă într-un cuc. Ce suflet bun trebuie că avea, de viața i-a transformat lacrimile astfel, într-o floare...! Limbajul florilor vorbește despre azalee ca însemnând cumpătare și echilibru. Prin azalee îi arăți persoanei dragi cât de mult ții la ea.
Contradictoriu mesaj al florilor... tu nu mai ești singur, în orice primăvară ești tu, pașii mei lasă urme lângă ai tăi, tu exiști, nu e liniște, eu sunt cu tine, tu nu mai călătorești doar în tine însuți, mergem împreună... 
Azalee și îndrăgostiți... simbolistica florii a ajuns să fie așadar atașamentul față de familie, principiul feminin, nucleul celular, care menține unitatea sferelor prinse-n sfere (cum zic eroii de desen animat ☺)...
Îndrăgostiții, farmecul acelor ani, muzicalitatea cuvintelor, semnificația unui zâmbet, neastâmpărul pe care-l ai până nu dai formă ideii ce te preocupă și neliniștii care te acaparează, o atingere pe mână imprecisă, ca din întâmplare, priviri insistente, mesaje nuanțate, bilețele, inimioare, ruj cu gust de căpșuni, cremă de față cu miros de piersică, o țigară sustrasă din pachetul tatălui pentru colegul de clasă de care-ți place, pe care-l iubești platonic, pe care îl ajuți la chimie, te observă profesorul, te ascultă din ce știe că habar n-ai, stai jos, ai luat nota 1, îți trebuie un 10 să-ți iasă 6, doi de zece să-ți iasă 7 etc.. (și i-am luat!!! ☺)
Mergi iubind, respiri iubire, trăiești cu aer format din iubire, vibrând de preaplin de iubire, și e bine, și ești om, și toată vâltoarea asta e chiar ce trebuie să fie viața! 
Să ai o primăvară frumoasă și sufletul plin de căldură! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Nucet - ulițele vacanțelor

Știi...eu...

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤