Joc mortal

 



Joc mortal, Michael Caine 


Cine nu a auzit de actorul britanic Michael Caine, care, până vârsta de 91 de ani, a apărut în peste 115 filme și a câștigat chiar și un premiu Oscar, pe lângă multe alte premii? Categoric, mulți îl cunosc în ipostaza de actor și producător, dar mai puțin în cea de autor. 


"Joc mortal" a fost catalogat de The Guardian drept "cel mai provocator thriller apărut în ultima vreme" și nu m-a dezamăgit nici pe mine. 


Într-un stil alert, ca un scenariu de film, aflăm de o amenințare cu material radioactiv ce planează asupra Londrei. Într-o groapă de gunoi în Stepney, Dave și Terry găsesc o cutie neagă din metal cu Uraniu-235, care dispare până la venirea poliției. Cine știe de ea, cine îi dorește conținutul? Cei doi care au găsit-o au fost găsiți fără cunoștință în baraca lor.

Detectivul Harry Taylor și echipa lui demarează o căutare de proporții. Toate agențiile de securitate sunt în alertă. Este informație publică faptul că SUA recunoaște că nu știe unde se află mai mult de două mii două sute de kilograme de material nuclear.

Suspecții sunt mulți: Julian Smythe, un comerciant de artă, Vladimir Voldrev, un oligarh rus cu reședința în Barbados, unele carteluri de droguri din Columbia și membrii unei bande neo-naziste. 

Cât timp are Harry Taylor să ia urma uraniului? Va recupera cutia? 


Stilul de scriere este destul de intens, acțiunea te ține acolo, scenele sunt bine conturate. Pe scurt, Sir Michael Caine e un virtuoz al penelului, ca și al ecranului. 


Anul apariției 2024

Traducere Adina Pintea

Nr. pagini 376

Niculescu fiction 


Nr. 138/2024 


⭐⭐⭐⭐⭐ 


Am citit această carte cu mare plăcere și mulțumesc editurii Niculescu pentru exemplar. 


Pe site-ul www.niculescu.ro găsiți toată vara reduceri de până la 77% la o selecție de 100 de titluri.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤

Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită

Nucet - ulițele vacanțelor