Puterea imensă a luminii naturale

velux

Pe lângă starea de bună dispoziție, vioiciune și energie, lumina naturală îmbunătățește performanțele intelectuale ale adulților și copiilor și contribuie la o viață echilibrată și armonioasă. Studiile au demonstrat că rezultatele școlare ale copiilor devin mai bune cu până la 15% dacă clasa în care-și desfășoară activitatea are lumină naturală. De asemenea, locuința în care copilul trăiește trebuie să fie luminată corespunzător. O combinație eficientă de ferestre orientate spre sud și umbra corectă au ajutat copiii să fie mai fericiți și mai productivi. Așadar, lumina naturală este pe cât de necesară, pe atât de utilă și recomandată. Uneori, acaparați de divertismentul digital, se pare că uităm cât de benefice pot fi razele soarelui. Adevărul este că lipsa luminii naturale directe sau indirecte poate cauza deficiențe de vitamina D, poate perturba ritmul biologic al copiilor, le poate afecta dispoziția generală, capacitatea de concentrare și poate duce către stări de anxietate și nervozitate, ca să enumăr doar câteva dintre efectele negative care pot apărea. Aceste informații îi pot stimula pe părinți să reamenajeze spațiul de locuit și să găsească locuri noi și moduri variate de a-și petrece cu copiii lor. Există câteva căi simple prin care puteți profita de lumina naturală cât mai frecvent, pași cu ajutorul cărora veți obține rezultate pe termen lung. VELUX vine cu câteva sfaturi practice:

Deschideți-vă casa!
  • Asigurați-vă că există cât mai multă lumină naturală în locuință. Deschideți complet ferestrele, perdelele și rulourile. Mutați spațiul de lucru și joacă al copilului cât mai aproape de fereastră. Biroul trebuie orientat către fereastră, iar temele trebuie făcute cât mai mult posibil la lumină naturală.

Găsiți orientarea potrivită!
  • Organismul nostru se poate sincroniza cu ritmul de 24 de ore de somn, muncă, hrană și alte activități doar printr-o expunere corectă la lumină și întuneric. Copiii nu fac excepție, dimpotrivă, ei trebuie educați să trăiască armonios. Dacă este posibil, orientați dormitorul copiilor spre răsărit, le va fi de folos mai ales atunci când vor ajunge la pubertate și adolescență și vor tinde spre un program ușor decalat de odihnă. În plus, perdelele și rulourile trebuie să împiedice pătrunderea luminii pe timpul nopții, cunoscut fiind faptul că anumite substanțe benefice pentru creier se secretă numai la întuneric total.

Ieșiți în natură!
  • Încurajați-i pe copii să meargă afară și să se joace cât mai des în aer liber. Oamenii de știință sunt de părere că expunerea la lumina naturală între 30 de minute și 2 ore pe zi stimulează și fortifică sănătatea mintală. Mișcarea, hrană sănătoasă, contactul cu natura și lumina naturală sunt ingrediente esențiale pentru o viață bună.

Deschideți ferestrele!
  • Aerul de la interior poate fi de cinci ori mai poluat decât cel de la exterior. Deschideți ferestrele și lăsați aerul proaspăt să pătrundă la interior. 

Scăpați de mucegai și umiditate!
  • O locuință cu umiditate și mucegai crește riscul de dezvoltare a astmului și a reacțiilor alergice cu 40%. Ce soluții sunt? Aerisirea corespunzătoare a spațiului cu mai mute ferestre deschise. Curățarea și aerisirea covoarelor sau chiar renunțarea la ele pot îmbunătăți atmosfera din spațiul în care locuim. Ventilați bucătăria și baia deoarece gătitul și dușul cresc nivelul de umiditate. Uscați, pe cât posibil, hainele la exterior sau în fața unor ferestre.


Despre The Indoor Generation și cât de mult ne afectează viața și sănătatea faptul că ne petrecem 90% din timp în spații închise poți afla mai multe urmărind videoclipul de mai jos. De asemenea, poți afla despre opțiuni ultramoderne de convertire a locuinței tale într-un spațiu ideal de activitate și odihnă consultând oferta VELUX.




La VELUX găsești soluții inspirate pentru amenajarea mansardei casei tale și o generoasă ofertă de ferestre cu design de excepție și aerisire automată.
VELUX România este o companie de vânzări, parte a Grupului Internațional VELUX, care comercializează ferestre de mansardă, produse de montaj, rulouri decorative și parasolare, tuneluri solare. Denumirea brand-ului este dată de alăturarea a doi termeni VEntilatio (ventilație) și LUX (lumină). Așa s-a născut VELUX, care, de peste 75 de ani a creat condiții mai bune de locuit, aducând lumina naturală și aerul proaspăt în interiorul mansardei. Compania a fost înființată pornind de la viziunea fondatorului, Villum Kann Rasmussen, care a fost preocupat să le asigure oamenilor lumină naturală, aer proaspăt și o calitate superioară a vieții. În prezent, aceste trei beneficii se regăsesc în milioane de case din întreaga lume, bineînțeles într-un mod mult evoluat față de timpul în care se instala prima fereastră la o mansardă a unei școli din Danemarca. Viziunea a progresat, valorile au rămas aceleași. În România, VELUX a fost prima companie care, acum 21 de ani, a expus beneficiile mansardei ca spațiu de trăit (luminat și ventilat natural) și a promovat ideea de a se locui la mansardă.
Recent, VELUX a lansat o aplicație pentru telefonul mobil, disponibilă prin AppStore și Google Play. MyDaylight este aplicația cu ajutorul căreia poți obține o simulare realistă în 3D sau VR a felului în care va arăta spațiul de locuit, jucându-te cu lumina zilei.  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤

Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită