" You Jump, I Jump!"





                Suntem o pereche. Ne iubim atât de mult, încât mergem împreună peste tot. Am ajuns să semănăm aproape perfect, cum încep doi îndrăgostiți să aibă gesturi similare, hobby-uri aidoma, reacții asemănătoare sau gânduri la fel, după un timp petrecut împreună... Noi am putea să ne comparăm mai degrabă cu clonele, însă avem ceva în plus, însușiri omenești, împrumutate în stil cameleonic de la stăpânul nostru. Ne-am luat cu vorba și am uitat să ne prezentăm, suntem o pereche de... adidași pentru bărbați și când vorbim sau bombănim o facem întotdeauna în cor. Avem o exprimare liberă, ne contrazicem rar, cu toate acestea însă, nu suntem fericiți. Știm că fericirea este o emoție, știm că trebuie să o căutăm în noi înșine, că nu trebuie să așteptăm momentul perfect, ci că noi suntem aceia care facem clipa să fie perfectă, știm, că doar avem și noi Facebook...
               Nu, nu suntem o pereche mulțumită. Din fața, înfățișarea și orgoliul de altădată, n-au rămas intacte decât șireturile, puse bine, deoarece nu i-au plăcut... a cumpărat altele, unul roz, de fetiță și unul albastru, bleu-ciel, de băiat, că așa ne alintă el, chipurile, hai fetița, hai băiatu'... am zis merci că barem ne-a brodit care-i care și n-a inversat rolurile, noi avem sarcini clare și asumate. Cred că a ghicit după felul yin-yang în care eram așezați când a dat peste noi... Ce dor îmi e de vremurile alea, eram curați, poziționați corespunzător, într-un mediu ambiental plăcut, expresivi, mândri de noi... De noi, "noi", numai când sună cuvântul ăsta-n aer devenim melancolici pentru că, de curând l-am auzit că vrea alții... adidași noi!? Aha, după ce ne-ai trezit în fiecare dimineață să-ți faci tu rondul de jogging, prin praf, ploaie, zăpadă... după toate serile de fotbal pe terenul din spatele blocului, când ne brutalizai, ne exploatai,  ne loveai, pe rând, că după entorsa aia n-ai putut să dai decât în unul (el), ai lăsat-o măcar pe una (ea) liniștită, sărăcuța, după toate amintirile împreună, cunoștințele comune, mai ales hainele sport care erau atât de mândre de aspectul nostru, în ansamblu veneam ca turnați, asta-i recunoștința ta? După ce ai luat pielea de pe noi, la propriu, ne confunzi cu niște adidași de... porc și ne dai la gunoi? Când mergeai pe stradă, grăbit, că nici mers normal nu poți să ai, și te uitai în jurul tău la alți pantofi sport curați, fără cusur, cu o coloristică fără pată, aproape perfecți în desăvârșirea lor, purtați parcă-ntr-un dans de oameni calmi, neagitați, naturali, nu te-ai gândit că o să ne faci praf în curând și-o să-ți fie ciudă când ne vei pierde și vei fi nevoit să scoți iar bani de la pușculiță pentru încălțăminte sport  (cât de infantil ești se vede și din faptul că-n loc de portofel, ca toți bărbații, tu pui banii prima oară-ntr-o pușculiță-porcușor, că ai citit tu că porcul e simbolul banilor muulțiii!!). 
                 Știi care-a fost marele tău noroc?... ți-o spunem așa, pentru că pe vremuri ne îndrăgeai, iar noi suntem de treabă și n-am uitat asta! A fost acela că te-ai apucat să înveți engleză asistată de computer... și pe când bâjbâiai tu după sensurile cuvintelor, tot de isteț ce ești, ai tastat ANSWEAR în loc de answer. Și normal că ți-a pierit cheful de cursuri când ai văzut site-ul, ai navigat ore-n șir, plăcut surprins de ceea ce vedeai, până ți-ai fixat privirea pe  pantofii sport Under Armour , de aici aleg, ți-ai zis! Tot să te știi tu la căldură, în cocon, lejer! Sincer, am vrea să fie făcuți  "cu" armură anume, pentru ca ei să fie cei protejați de distrugători ca tine! Cum tu porți 41, poți să-ți iei și de la femei, că doar nehotărârea îți este caracteristică. 
            Ne place însă că te orientezi spre confort, rezistență și estetică. Cine știe, cu sportul tău, poate ajungi un Jeff George al fotbalului... european. Pe viitor, caută să identifici ce-ți convine exact și să reflectezi asupra micilor plăceri, nu uita așa repede de ele! Poartă-te frumos cu prietenii cei noi, însă nu-i da la o parte pe cei vechi! Și poți să stai relaxat, dacă știi unde să cauți răspunsul, e perfect, prioritatea ești tu! Asta, așa, cu limbă... cam tocită... de adidas.














Peste scurt timp

Noi, vechii tăi adidași, mergem frumos, într-o pungă reciclabilă de plastic, către tomberon. Alți pantofi sport, cei noi, cu vârf moale și rotund, gulerul gambei moale și conturat, talpa elastică și branț confortabil, numai buni de alergat vor veni la tine cu un singur click. Povestea noastră e de-acum "a fost odată"... totuși, e o replică titanică ce am vrea să ne-o mai dăm reciproc, la unison, între noi, nu ție, desigur, master trădător...  - "You jump, I jump!"



Am scris acest articol pentru Superblog 2016.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤

Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită