O ușă deschisă prieteniei și colaborării

săvinești colegialitate


O ușă deschisă prieteniei. Întâlnire de suflet la Săvinești, județul Neamț. Departe de casă, aproape de oameni.

La Sfinții Voievozi din Săvinești – Intersecția dintre cer și pământ

Începutul acestei săptămâni m-a prins la Bacău, la Hotel Decebal, unde a avut loc workshop-ul Jurnal Spiritual – Branding/ Rebranding. Pentru că în cadrul celor două zile de discuții s-au atins subiecte interesante, voi relata conținutul lor în articole separate. În prezenta postare voi povesti ce am făcut în a treia zi pe plaiuri moldovenești, zi în care am mers cu familia la Săvinești.


județul Neamț


Când o vorbă sau o persoană este pe placul unui englez, acesta spune „You have made my day”. Cam așa au fost cele câteva ore petrecute în preajma colegilor mei din Săvinești și a părintelui Petru Munteanu. Chiar dacă îi cunoscusem față-n față încă de la Bacău, decizia de a merge și în locul unde lucrurile chiar se întâmplă și oamenilor chiar le pasă a fost una mai mult decât inspirată.

Așadar, am ajuns la Săvinești, și, cum nu știam locația exactă a Parohiei „Sfinții Voievozi”, am întrebat localnicii. Noi întrebam de „Sfinții Voievozi”, ei ne întrebau pe noi „La părintele Munteanu, nu-i așa?”. Și ne-am convins foarte repede de ce este atât de iubit părintele în localitate. Am intrat în biserica primitoare și caldă, frumos și măiestrit pictată, plină de armonie și pace. 


Biserica Sfinții Voievozi, Săvinești, Neamț


Am așteptat preț de o scurtă promisiune în fața lui Dumnezeu. Apoi, părintele Petru Munteanu a venit în întâmpinarea noastră, ne-a urat „bun venit” și ne-a spus că suntem așteptați la masă la Centrul social-educativ. Acesta este locul în care primesc o masă caldă zilnic peste 150 de copii din medii defavorizate.


radio jurnal spiritual



radio jurnal spiritual

O scurtă vizită la redacția radio - Jurnal Spiritual FM

Doamna Mihaela Sava ne-a fost ghid până la clădirea de unde emit colegii de la Jurnal Spiritual FM și Radio Ciufulici. Acolo i-am văzut în plină acțiune pe colegii cărora le spusesem „la revedere” cu o zi în urmă. Dan Apetrei și Ciprian Solomon de la „Matinal” înregistrau, Iulian Țocu era prins cu diverse probleme interne, Cristian Hurgheș era la computer, Liliana Mihăilă la fel de antrenată în diverse activități. Cu toate acestea, am zăbovit puțin la vorbă, am studiat mixerele și aparatura din spațiul „On air”, mi-am rotit privirea prin încăpere, cât să văd cărțile din bibliotecă, un frumos glob pământesc și alte obiecte care completează perfect decorul adecvat unei redacții radio.

Un prânz al prieteniei

Avându-l pe Cristian drept ghid, am pornit către Centrul social, un loc plăcut și ospitalier. Am servit aici bucate delicioase, în compania Brîndușei Dediu, coordonator media, pe care doream foarte mult să o întâlnesc. Am povestit, am făcut cunoștință cu alți colegi de la Fundația „Împreună pentru Solidaritate Socială”, ne-am vorbit ca niște vechi prieteni, deși ne știam doar din scurte convorbiri telefonice sau virtuale.

O vizită care ne-a încălzit sufletul. Am terminat masa și tocmai atunci a sosit și părintele Munteanu, zâmbitor și bine dispus, radiind pace. Era încărcat cu băuturi răcoritoare care trebuiau puse în pungi de cadouri pentru elevii de la cursul de engleză al uneia dintre cele 4 școli săvineștene. Am fost invitați și noi la această acțiune. 

La final, ne-am luat la revedere, ușor grăbiți. Aveam aproape 360 de km de parcurs pe o vreme nu tocmai prietenoasă. Atât de repede am plecat, că nici nu m-am gândit că am uitat să facem câteva fotografii cu Brîndușa și ceilalți colegi. Vom recupera la următoarea întâlnire. Pe curând, oameni frumoși!

Vă invit să citiți articole interesante în revista pentru dialog Jurnal Spiritual.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤

Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită