„Concert de iarnă” - Vino să asculți colinde!

concert de iarnă
Concert de iarnă
Sărbătorile de iarnă sunt despre surprize făcute celor dragi, despre căldură în suflet și în casă, despre aromă de scorțișoară, nucă și bucate tradiționale, despre colinde și colindători cu glasuri vesele. Sărbătorile de iarnă sunt despre generozitate, prietenie, zâmbete. 
Studiile au dezvăluit faptul că „cel mai bun cântec de Crăciun” trebuie să aibă versuri despre zăpadă, Moș Crăciun, dragoste, familie, casă, așadar să creeze o atmosferă plăcută, atrăgătoare, călduroasă.

Printre evenimentele la care puteți participa în Ajun de Moș Nicolae, pe 5 decembrie 2018, ora 19:00, se numără „Concert de iarnă”, susținut de către Ansamblul de Muzică Tradițională Românească „Icoane”, condus de prof. univ. dr. Ioan Bocșa și de instructor lect. univ. dr. Alina Stan. Ansamblul va susține un spectacol de colinde și cântece rituale din Transilvania. Invitați sunt artiștii Corului de cameră „PRELUDIU”, coordonați de către maestru dirijor Voicu Enăchescu, care vor interpreta colinde și cântece de Crăciun.

„Concert de iarnă” face parte din proiectul „Restitutio - Colinda transilvană printre veacuri”, demarat de Fundația Culturală Terrarmonia, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale. Acest proiect este inclus în cadrul Programului Național de Aniversare a Centenarului României.
Proiectul se derulează pe baza a trei componente principale: activitatea de cercetare etnomuzicologică desfășurată de către profesorul Ioan Bocșa, analiza, sistematizarea și editarea acestor valori, dar și restituirea lor către public prin concerte și CD-uri înregistrate. Proiectul este rezultatul a 25 de ani de cercetări efectuate de prof. univ. dr. Ioan Bocșa și echipa sa de tineri specialiști și studenți.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤

Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită