Gustul autentic de mere de Itești/ Ce e bun să prețuiești!

fresh

„Un măr pe zi ține doctorul departe” 

„Un măr pe zi ține doctorul departe” e o zicală atât de populară încât aproape că a ajuns proverb. Mărul este un fruct extrem de accesibil. Atât de accesibil, încât, de multe ori, îi banalizăm importanța pentru sănătate. El variază în dimensiuni, este globulos, are culori specifice soiului. Mie îmi plac cele golden. Ție?

Pentru terapie și consum se folosesc fructele. În ele se găsesc substanțe benefice pentru organism: vitaminele A, B1, C, PP, săruri minerale și oligoelemente (calciu, cobalt, cupru, fier, fosfor, magneziu, mangan, potasiu, sodiu, siliciu, sulf), tanin, fructoză, maltoză, pectină, lignină, acizi grași. Coaja merelor conține de două ori mai multe vitamine B5 și C decât pulpa.

Merele au antioxidanți ce ajută organismul să distrugă radicalii liberi. Antioxidanții prezenți în aceste fructe îmbunătățesc funcția imunitară și reduc riscul apariției infecțiilor și cancerului. Consumați mere în probleme de astenie fizică și intelectuală, surmenaj, anemie, obezitate, reumatism, gută, litiază urinară, litiază biliară, constipație, febră, bronșită, cefalee, migrenă, insomnii, maladii cardiovasculare, diabet (pentru diabet, mai acre).




„Fresh din mere de Itești”...

În România se cultivă aproximativ 200 de soiuri, iar în lume există peste 10.000 de soiuri de măr. Zonele pe care se dezvoltă cel mai bine sunt cele deluroase, pe soluri fertile și nisipoase. Din merele din zona Itești, Bacău se obține un fresh atât de bun, încât doar bunul simț și teama de „prea mult” te face să te oprești din băut. 

„Fresh din mere de Itești” este considerat a fi top of the top între cele mai sănătoase sucuri naturale de pe piața românească. L-am găsit într-un hypermarket și a devenit aliatul dorinței mele de a duce un stil de viață sănătos. Pe lângă aroma autentică și dulceața sa naturală, acest suc are calitatea de a te umple de energie. Așa că, ori de câte ori, simt nevoia unui refresh (mental și fizic) apelez la un fresh... din mere de Itești.

La debut, brand-ul producea doar fresh de mere. În timp, a apărut și fresh-ul de portocale, obținut din portocale de pe plantațiile din Murcia (Spania). Portocalele și mandarinele din Spania nu au nimic din ce găsim noi pe piețele noastre, poate doar forma... Au o savoare atât de specială, o aromă pregnantă, sunt zemoase, sunt chiar... portocale. Nu ca surogatele pline de pesticide de pe aici. Trebuie să guști acest fresh de portocale din adevărate portocale...!






... Sănătos tu să trăiești!

Recent, brand-ul a introdus și mix-uri din mere și morcov și mere și coacăze, numai bune pentru a fi savurate, mai ales de copii. Eu îi dau, zi de zi, fetei mele la școală un astfel de suc, ori fresh simplu, ori combinat, mi se pare alternativa ideală la tentațiile carbogazoase din comerț de care o feresc cât pot de mult.

Am o satisfacție mare de fiecare dată când fac ceva pentru mine cu o investiție atât de mică. Nu este greu să fii în formă când ai la dispoziție variantele Fresh din mere de Itești. Acord importanță alimentației, iar fructele sunt cele către care îmi îndrept atenția și când vreau să pierd câteva kilograme. Dacă am reușit sau nu îți voi spune în următoarea intervenție pe blog (referitoare la subiect).
Să ai o duminică frumoasă și o săptămână plină de realizări!





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤

Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită