Unele experiențe chiar merită trăite!


Când ești copil ești plin de energie, te-ai mișca tot timpul, practici sport și debordezi de entuziasm. Ca tânăr, începe să te preocupe mai mult silueta și imaginea și cauți să faci mișcare mai ales cu scopul îmbunătățirii aspectului exterior. Ca adult, peste 30 de ani, te interesează felul în care arăți, însă te agăți tot mai des de diverse pretexte pentru a nu începe să lucrezi cu corpul tău spre a-l aduce la o formă optimă. Ba ai copil mic și are nevoie de atenție, ba ești absorbit de carieră și ascensiunea profesională, ba tocmai te-ai căsătorit și partenerul necesită toată atenția, plus multe alte idealuri și priorități. După 40 de ani, deși scuzele se înmulțesc, ceva, numit ceasul biologic, îți atrage atenția că dacă te iubești, ții la sănătatea ta și vrei să trăiești mai mult, trebuie să acționezi, să iei măsuri, să fii determinat. Acela este semnalul de alarmă în urma căruia începi să faci plimbări mult mai lungi decât obișnuiai, ești atent la produsele din coșul zilnic, citești despre plante medicinale și terapii alternative, îți faci o programare la medicul de familie, te înscrii la sală, ieși în natură și multe alte măsuri cu efecte benefice pentru organism, desigur, fiecare și le cunoaște mai bine... Peste 50... n-aș putea să știu din proprie experiență, așa că mă limitez să mă pronunț doar la cele aflate și testate până la frumoasa mea vârstă. Mișcarea, la sală sau în aer liber, a devenit pentru mine un mod de viață, iar ronțăitul de crudități, legume și fructe, pe care nu le prea agream în copilărie și în adolescență, este acum una dintre plăcerile cu efecte pozitive asupra dinamicii orelor în care sunt activă. Mișcarea mă ajută să am un tonus bun, dar și să gândesc mai clar, să iau decizii potrivite, să simt că fac ceva pentru mine, să fiu mai relaxată și mai optimistă. N-o să vezi niciodată un realizator TV că îți spune să te miști tot timpul și totuși el o face ori de câte ori are ocazia, n-o să găsești niciodată un doctor care îți spune să nu iei medicamente, totuși el le evită pe cât este posibil, după cum un producător de băuturi alcoolice nu-ți recomandă niciodată altceva decât ceea ce produce firma lui, mai mult sau mai puțin calitativ, el nu te va invita să cumperi de la concurență. Așadar, dacă este ceva ce mă împiedică să ies din casă, o emisiune favorită, o treabă casnică, o mică durere de cap, îmi resetez prioritățile și îmi amintesc că trebuie să mă iubesc. Pur și simplu știu că treaba va merge mai bine după o plimbare, că emisiunea respectivă, oricâtă plăcere mi-ar produce, se poate vedea și în reluare sau pe internet, că durerea de cap s-ar putea să-mi treacă și fără analgezic, doar cu aer, mai ales cu aer proaspăt. 
La mișcare în aer proaspăt ne invită și organizatorii uneia dintre cele mai atrăgătoare competiții de alergare de șosea, Maratonul Internațional Brașov, ediția a IV-a, susținut și sponsorizat de Telekom Sport. După cum este firesc, acest eveniment este un prilej de sărbătoare pentru orașul gazdă, fiind totodată și o ocazie perfectă de promovare și descoperire a obiectivelor turistice, culturale și gastronomice cu specific local. Competiția va grupa la start peste 3000 de pasionați de sport și mișcare, români și străini (din peste 30 de țări), cursele având doar limita minimă de vârstă, de 6 ani. Participanții vor alerga pe cele mai importante străzi din Brașov, pe un traseu ce ajunge până în Poiana Brașov. Maratonul Internațional Brașov powered by Telekom Sport are ca start și finiș Piața Sfatului, iar înscrierile în cursă sunt deschise până în data de 15 mai. Pagina de înscriere este http://maratonulbrasov.ro/ și tot acesta este locul unde puteți afla informații și detalii la obiect despre eveniment, organizatori, numele țărilor din care vin unii participanți, natura probelor, numărul de km alocați pentru fiecare probă, premiile puse în joc, precum și opinii despre traseu și competiție.




Ce mă poate motiva să iau parte la un astfel de concurs? În primul rând, doresc să fac sport, să admir peisajele, să fiu în acea atmosferă vie, să simt pulsul competiției și adrenalina ce rezultă... Apoi, vreau să susțin prin gestul meu procedeele medicale prin care trebuie să treacă Robert Cadar, inginer, fotograf, blogger și alergător montan, care, prin implicarea sa în numeroase proiecte și cauze sociale, a devenit imaginea performanței sportive și a altruismului. Robert a fost diagnosticat cu o formă rară de cancer, iar organizatorii acestei acțiuni au decis ca jumătate din taxele de înscriere la competițiile de marathon și semimarathon, înregistrate începând cu 4 mai, să fie direcționate către inimosul locuitor al orașului din inima Transilvaniei. De asemenea, prin platforma Galantom se strâng fonduri în același scop, organizatorii urmând să dubleze suma strânsă în limita a 3000 de lei. 
Nu în ultimul rând, aș dori să fiu prezentă pentru frumosul spectacol de oameni, obiceiuri și comunicare în toate limbile Pământului. Ce poate fi mai entuziasmant decât optimismul și energia emanate de concurenți, avântul, zâmbetele care vor curge în flux, sănătatea și uniunea ce caracterizează orice grup în care oamenii fac mișcare? Eu zic că nu-i de ratat o astfel de experiență, fie ca privitor, fie ca participant. E bine să mergi în Brașov oricând, este un oraș extraordinar, dar dacă te întâmpli* pe acolo cu ocazia unei astfel de competiții plăcerea este și mai mare. Așadar, nu-ți face alte planuri pentru 19 și 20 mai, te așteaptă la Brașov un eveniment de anvergură, acreditat în 2017 conform standardelor AIMS și o atmosferă plină de surprize și motive de bucurie, cu probe care satisfac orice nivel de pregătire: maraton - 42 km, semimaraton - 21 km, cursă - 10,7 km, cursa populară - 5,7 km, caritabilă, necompetițională și necronometrată, team run - 4 x 10,7 km, cursa de 2,5 km, necompetițională și necronometrată, cursa copiilor între 6 și 14 ani și crosul universitar de 2,5 km. Primii clasați la feminin, masculin și în funcție de categorie vor primi premii în bani, produse și servicii, diplome, cupe. Toți participanții vor primi un kit generos de concurs și o medalie specială. Pentru amănunte și informații suplimentare se poate accesa pagina de Facebook a competiției. Succes și go for it
Unele experiențe care chiar merită trăite!




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤

Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită