Testează-te discret, optează pentru certitudine!

protect

Doresc să revin asupra campaniei „Ești negatHIV? Testează-te și fii sigur!”, inițiate de Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) în parteneriat cu Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș și Mylan, cu precizarea că această acțiune va continua pe tot parcursul lunii decembrie.
Mylan este compania farmaceutică ce vine în sprijinul acestui demers, punând la dispoziția pacienților testul autoadministrabil pentru depistarea HIV, primul autotest de acest gen certificat în Uniunea Europeană și lansat cu succes pe piața europeană, în țări precum Franța și Italia. 
Vreau să punctez caracteristicile și avantajele testării, punând accentul pe importanța efectuării acestui test pentru că, precum se știe, orice maladie în stadiu incipient are foarte mari șanse de vindecare. Am citit despre câteva cazuri de persoane seropozitive, de admirat pentru lupta lor și pentru determinarea de a nu trăi niciodată prin prisma bolii. Pe lângă suferința lor intimă, ei mai au de eliminat și prejudecățile sociale, fiindcă nu-s puțin cei ce îi marginalizează. Virusul se poate transmite în anumite circumstanțe de la mamă la făt, dacă mama este seropozitivă. De asemenea, o altă cale de transmitere este contactul sexual neprotejat. Contactul cu sângele sau intervențiile medicale cu instrumentar nesterilizat, manichiura sau pedichiura cu unelte septice, infectate reprezintă, de asemenea, factori de risc.
Iată avantajele autotestului HIV:
- este un dispozitiv medical de încredere
- este rapid
- poate fi făcut acasă în intimitate și confidențialitate
- pașii sunt ușor de urmat (3 pași durează 5 minute)
- este disponibil în farmacii
- se poate elibera fără prescripție medicală
- kit-ul vine însoțit de un prospect de utilizare pas cu pas
- necesită o singură picătură de sânge pentru stabilirea rezultatului (testul este prevăzut cu un dispozitiv de prelevare, dispozitiv de înțepare și compresă)
Pentru asistență sau sfaturi, ajutor în utilizarea testului sau interpretarea rezultatului, precum și pentru alte întrebări legate de HIV sau alte infecții cu transmitere sexuală, consilierii specializați din UNOPA oferă sfaturi și ajutor competent.


mylan


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤

Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită