„Hoțul de cărți”

hotul de carti

Astăzi aș vrea să îți recomand o carte pe care eu am citit-o recent. Se numește „Hoțul de cărți”, este scrisă de Markus Zusak și, din câte am văzut, a primit numai recenzii la superlativ. Eu nu ți-o voi povesti, știi doar că eu fac altfel de recenzii, doar cu citate care mi-au plăcut. Te las pe tine să descoperi intriga, povestea care s-a țesut între personaje și perioada în care i-a plasat autorul. De asemenea, te las să descoperi „puterea cuvintelor de a crea lumi, scriitura superb măiestrită...”, iar eu nu voi puncta decât cuvinte care curg, se îmbină și capătă o formă. Enjoy!
„Asculta satisfăcută torentul de cuvinte care i se revărsa din gură. Cuvintele sale străluceau în lumină. Într-un moment mai liniștit, chiar se aplecă și îi zâmbi.”
„Când trenul se opri la..., pasagerii se revărsară ca dintr-un ambalaj rupt.”
„Era pricepută în a fi furioasă. De fapt, s-ar putea spune că R.H. avea o față decorată de o furie constantă.”
„Părea să adune cuvintele în mână, să le bată ușor împreună și să le azvârle peste masă.”
„Chipul lui H.H. exprima același lucru ca o casă cu obloanele coborâte.”
„Cuvintele rostite cu candoare căzură de pe pat, risipindu-se pe podea ca o pudră.”
„Majoritatea copiilor priveau în liniște. Câțiva practicau frumoasa artă a copilăriei de a chicoti.”
„Aveți încredere în mine, cuvintele urmau să vină, și când vor fi sosit, L. le va ține în mână ca pe niște nori și le va presăra ca o ploaie.”
„Presupun că oamenilor le place să vadă puțină distrugere. Castele de nisip, case din cărți de joc, de acolo începe. Marele lor talent este capacitatea de a înteți un conflict.”
„Cuvântul... a împietrit-o, iar restul discursului a trecut în goană , pierdut undeva printre picioarele... din jurul ei. Cascade de cuvinte. O fată pășind pe apă.”
„Flăcările portocalii salutau mulțimea, în timp ce hârtia și litera de tipar se dizolvau. Cuvintele arse erau zdrobite în propozițiile lor.”
„Cerul era întunecos și de nepătruns, ca nisipurile mișcătoare (...) În înaltul cerului, ne-am cufundat împreună, până la genunchi.”
„În timp ce se uita stânjenit la silueta din fața sa, glasul tânărului bărbat era făcut cioburi și vibra prin întuneric ca și cum ar fi fost tot ce rămase din el.”
„O urmă de glas îi scăpă din gură.”
„Și mai multe cuvinte au fost expediate înainte și înapoi, de la femeia cu părul de elastic la bărbatul cu ochii de argint...”
„... și își închipui că inima i se prelingea din corp și cădea patetică pe jos.”
„Era ca și cum îi deschisese palma, îi dăduse cuvintele și o închisese la loc.”
Te invit să afli și să savurezi tu însuți toate aceste jocuri grăitoare de cuvinte, frazarea lor minunată, precum și povestea pe care o compun și o însuflețesc. „Hoțul de cărți” e o surpriză ce se dezvăluie treptat, o carte care se trăiește intens, care te atrage și te inspiră.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤

Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită