Cupa bloggerilor în Affiliate Ranking

2Performant

Mai sunt două zile până la deadline-ul concursului lansat de 2Performant și Blogal Initiative, competiție numită Cupa Bloggerilor în Affiliate Ranking, ce mă invită să vorbesc despre experiența mea ca începător în marketing-ul afiliat. 
Deși competiția a început la începutul lunii noiembrie, am hotărât să mă alătur platformei 2Performant (cunoscută de bloggerii cu experiență în domeniu drept 2Parale) pe data de 12 noiembrie. Tot atunci am scris și primul articol și mărturisesc că nu prea știam exact ce trebuie să fac. Am citit cu atenție alte articole, am văzut colegi-bloggeri care postau bannere sau vorbeau despre produsele pe care le promovau și am început și eu ușor-ușor să aplic la programele diverselor firme (aici se numesc advertiseri), să fiu acceptată sau refuzată. Sunt patru advertiseri care mi-au propus colaborarea înainte de o eventuală cerere a mea de a lucra împreună și sunt doi advertiseri (o firma de cosmetice online si alta de carti dintr-un anumit domeniu) care mi-au respins colaborarea. Cele mai multe au acceptat. Sunt chiar mândră și le mulțumesc. Unele magazine online au acceptat pe loc, altele în scurt timp, iar de la câteva încă aștept răspuns (pending).


2Performant


Dacă tot am ajuns la mulțumiri, cele mai multe se duc către prietenele mele dragi care mi-au generat comisioane, după ce le-am explicat clar cum trebuie să procedeze. Adică, să pornească o comandă din banner-ul postat de mine pe blog și, dacă sunt redirecționate către mail pentru confirmarea contului făcut pe site-ul de unde cumpără, să revină la imaginea din care au pornit inițial (produsele rămân salvate în coș), să dea din nou click și să finalizeze comanda. Recunosc că două prietene care erau foarte ocupate m-au rugat să plasez eu comanda pentru ele: un rucsac, un smartwatch la ofertă și o pereche de pantofi. În rest, totul a mers ok, fetele sunt minunate, au spus că pe viitor tot așa vor proceda, m-au rugat chiar să le semnalez reduceri și oferte prin mesaj, m-a bucurat foarte mult această amabilitate a lor. Cele care nu au avut nevoie de nimic deocamdată, au întrat și au răsfoit oferta, orice click arată interes și amabilitate și știu că gestul a fost făcut cu tot dragul. Vă mulțumesc dragelor, dragilor, sunteți aproape, calzi, vă pasă! 

Un alt aspect al postării de bannere este timpul lor de valabilitate. Trebuie să fii atentă ca, atunci când expiră un link, să elimini postarea atât de pe blog, cât și de pe rețelele sociale unde ai partajat-o. Am ceva de lucru, partajez în multe comunități pe G+ și pe Facebook, pe grupuri și pagini personale.
O conversie se poate obține și din link-ul unui singur produs comercializat de compania căreia îi faci reclamă, dar, sinceră să fiu, nu am reușit decât să atrag atenția asupra lui, a respectivului produs, nu am generat comisioane din conversiile postate pe rețelele sociale. Din contră, mai mult cred că am uitat de câteva ori să fac conversia, iar cumnata mea, care a comandat niște cărți pornind dintr-un astfel de link „nepersonalizat”, nu mi-a generat un comision (spun de unul pentru că știu de el cu siguranță, poate au mai fost și altele, who knows?).


2Performant


Cred că te-ar interesa câteva date pur tehnice despre platforma 2Performant, în caz că ai în plan să devii afiliat sau advertiser. 2Performant este o platformă care facilitează colaborarea dintre magazinele online (advertiserii) și nativii digitali (afiliații) pe un model de business bazat pe performance marketing și sharing economy (similar cu platformele nișate pe marketing Uber sau Airbnb). 2Performant s-a numit inițial 2Parale, veteranii în ale blogging-ului au cunoscut-o astfel și au înregistrat comisioane atrăgătoare din colaborarea cu magazinele online prezente în rețea. Astăzi, platforma găzduiește peste 500 de astfel de magazine, de la lideri locali (Elefant, Evomag, F64, epiesa) la companii globale, precum Orange, Answear, Vodafone, Avon, Aoro, care au plătit de-a lungul timpului mai mult de 6 milioane de euro afiliaților 2Performant. Platforma asigură tracking transparent, în orice moment poți vedea numărul de intrări pe site-urile cu care colaborezi, primești notificări despre comisionul generat, cine ți-a plătit deja, comisioanele aprobate și cele în așteptare. Fiindcă tot am ajuns la această chestiune, precizez că eu am înregistrat începând din 12 noiembrie, când am aplicat, un număr de 2182 de clickuri, cu un procent în scădere dimineața și în creștere seara. 

Am în total un număr de 22 de comisioane, dintre care unele au fost plătite deja, dar nu pot retrage decât când am o sumă mai mare de 100 de lei și mai am până acolo destul de așteptat. Am avut și noroc cu reducerile de Black Friday, pot să sper și la câteva cumpărături cu prilejul sărbătorilor de iarnă, speranță este... și prieteni buni, la fel! 😊💕
De asemenea, există o comunicare permanentă între afiliat și advertiser, prin mesaje despre promoții și despre modificarea comisioanelor, precum și cadrul legal și comercial al colaborărilor. În luna august a acestui an, 2Performant a lansat un clasament care arată capacitățile reale ale participanților de a trimite potențiali cumpărători în magazinele online. Acest clasament se numește Affiliate Ranking. În prezent eu ocup locul 316, dar acesta fluctuează în funcție de achizițiile e-commerce pe care le înregistrează un magazin pornind de la banner-ul partajat de acest blog, lateral sau într-o postare. De asemenea, este bine de precizat că există advertiseri care nu oferă comision din conversii postate pe rețelele sociale decât în urma unei permisiuni speciale, pe care o poți solicita printr-un mesaj. Alte magazine nu îți permit generarea unui comision din Google PPC. Altele, nici din Google PPC, nici din rețele sociale.


2Performant


Mă bucur că am posibilitatea acestei experiențe, îmi fac plăcere comentariile de pe postările cu bannere... întrebări, păreri, preferințe. Îmi cer scuze că trebuie să șterg anumite postări cu link-uri expirate care conțin comentariile sau aprecierile voastre, un banner trebuie actualizat, iar promoțiile anterioare eliminate.
Cât despre actuala Cupă a bloggerilor în Affiliate Ranking, nu aș ocupa un loc onorabil fără susținerea voastră, pentru care vă mulțumesc. 💖


2Performant




Imagini - www, print personal și 2Performant
Informații - Blogal Initiative

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤

Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită