A fi unic în diversitate...

"Venin și farmec port în suflet,/ Cu al tău zâmbet trist mă pierzi,/ Căci fărmecat sunt de zâmbirea-ți..." (Mihai Eminescu)






                  Poți fi frumoasă ca o cadră, mlădioasă ca un chiparos, atât de înaltă încât ajungi la stele și le schimbi ordinea pe cer, dacă nu ai farmec, charismă și o anume grație vei simți mereu că îți lipsește ceva. Au observat asta, într-un târziu, și creatorii de modă, care nu mai folosesc pe catwalk numai fete cu figuri inexpresive, ci s-au apropiat de un public țintă mai vast, folosind și modele mai plinuțe care zâmbesc, dansează, abordează un stil cromatic voios.
             Există rețete și oportunități care te bine-dispun și te încarcă pozitiv. Mass-media vuiește despre ele, apar cărți cu informații noi, internetul abundă în detalii. Mă refer aici, în primul rând, la alimentația bio, rolul plantelor în viața noastră, reîntoarcerea la natură, folosirea remediilor naturiste. Acest accent pus pe adoptarea unui stil de viață sănătos, de la alimentație la cosmetice (hrana pentru piele), nu este întâmplător. Deși uneori oamenii, suprasaturați de informații pe această temă, au uneori reacții de respingere, totuși, la un moment dat, ei caută să afle mai mult. Te împinge, dacă nu interesul, curiozitatea. Pornești inițial de la o logică elementară - dacă ceaiurile din plante sunt atât de benefice, de ce n-ar fi bună și o cremă cu extracte naturale? Și, cu timpul, ajungi să te convingi, după ce le încerci și vezi efectul lor pozitiv. 





                Pielea este cel mai mare organ al corpului uman. Dacă pentru ficat sunt bune salatele, fructele, ierburile aromatice, de ce n-ar fi potrivite pentru piele cosmeticele preparate cu ajutorul verde al naturii? Multiplele beneficii ale ingredientelor naturale au devenit din ce în ce mai evidente datorită rezultatelor bune pe care oamenii, experimentând, le-au avut. Este demult apusă vremea când românii aveau puține opțiuni de alegere. Fiindcă, în alte timpuri, majoritatea familiilor foloseau un șampon pe bază de extract de urzică. Bătrânii se spălau vara cu apă de ploaie pe care o strângeau în vase sau butoaie lăsate la streașina casei. Mâncau ceea ce cultivau în grădina proprie, până și băutura o preparau natural... Bunica mea a trăit 91 de ani, nu era foarte subțirică, suferea și de inimă, dar, cu toate acestea, grație alimentației și a produselor pentru îngrijire folosite, a atins o vârstă de invidiat. A fi în armonie cu tine însăți, a te simți bine în pielea ta, a fi mulțumit de tine, a urma constant un ritual de frumusețe și îngrijire au un dublu efect - de "a da viață anilor" (Ana Aslan) și de a ajunge la senectute. 
               Cum alchimiștii au căutat formula aurului timp de veacuri întregi, tot astfel cercetătorii din industria cosmetică urmăresc să găsească elixirul frumuseții și pe cel al tinereții. Basmele, poeziile, versurile melodiilor, care ne hrănesc visurile, vorbesc despre asta. Tomuri întregi prezintă lumea interioară a personajelor care își pun întrebări, răscolesc, se revoltă împotriva trecerii timpului și a omului prin vreme, implicit. Putem face însă această trecere mai frumoasă, trăind elegant, vesel, potrivind episoadele vieții astfel încât întregul să fie desăvârșit sau măcar să tindă spre perfecțiune. 

pregătind un scrub anticelulitic...
... cu zahăr brun, miere, zaț de cafea... în mojarul cu pistil de la Farmec

                 Farmec a găsit abordarea oportună și combinația potrivită , folosind extracte din plante în cea mai nouă gamă de produse inspirate din natură. Ele îți pun în valoare frumusețea și-ți sporesc farmecul. Ți-am mai povestit despre cât de încântată sunt de uleiul de argan, ingredientul misterios din ritualul de înfrumusețare african. Și n-am rămas la vorbe, am trecut la fapte! Am accesat site-ul Farmec, care este atent conceput, cu atenție la detalii, exact cum se cultivă frumusețea și încrederea, și, fiind, miercuri, am beneficiat de oferta numită "miercurea ai din plin Farmec.ro", care- ți oferă promoții fulger și cadouri surpriză. 

arbore de argan


                 Te poți documenta despre ingredientele folosite în fiecare produs din noua gamă Farmec și poți întreba online specialiștii. Astfel îți vei clarifica nelămuririle și vei aprecia dacă marca este potrivită și completă pentru întreaga ta familie. Și fiindcă ești la curent cu faptul că ador ❤  produsele Farmec și știu că ele sunt eficiente, se absorb repede și sunt compatibile cu pielea, îți ofer și ceva ușor inedit pe blogul meu, un vox populi, prin care am invitat câteva prietene să opineze.


       
      Amalia: Intru în contact, prin natura meseriei, cu diverse soluții neprietenoase cu pielea. Ajunsesem la un moment dat să am mâinile atât de deshidratate și aspre, încât credeam că nu le va repara nicio cremă. După ce am folosit crema hrănitoare pentru mâini, cu ulei de măsline, unt shea și ceară de albine, pielea și-a recăpătat suplețea, devenind catifelată. 
      Cornelia: Produsele Farmec mă încântă și-mi inspiră încredere. Am încercat deja crema îngrijire călcâie cu bambus. E foarte bună și o recomand și altor persoane care vor să rezolve problema tălpilor cu asperități. În general, îi dau pielii mele ce i-aș da stomacului, ceva din natură, ceva "safe".




       Felicia: Știi, cheia fericirii nu există! Dar vestea bună e că ☺ ușa e deschisă! Am trecut de 40 și mă confrunt, invariabil, cu întrebări la care n-am răspuns și uși pe care timpul le închide. Farmec îți dă curaj, încredere, imbold să fii tu însăți. Am văzut un tutorial la Farmec despre demachiere prezentat de o doamnă care are peste 50 de ani! Și știi ce? A doua zi mi-am pus o fustă mini, purtând-o cu un zâmbet natural și optimist. Bineînțeles că viața e plină de farmec!

      Maria: Farmec? Sigur că folosesc, au niște săpunuri lichide super, calitative și la preț bun, cu glicerină, cu orhidee, sunt wow! De asemenea, mi-am cumpărat șampon antimătreață busuioc și cimbrișor. Nu numai că elimină mătreața, ci chiar previne reapariția acesteia, lăsând părul strălucitor și scalpul echilibrat. Merită încercate!

P.S. În perioada 10 - 23 aprilie 2017, comandând produse din noua gamă Farmec în valoare de 29 de lei primești cadou șervețele demachiante cu argan, iar între 10 - 17 aprilie ai livrare gratuită.


Am scris acest articol pentru Spring SuperBlog 2017.
Surse foto: farmec.ro, arhiva personală, Wikipedia și www.
Încântarea mea la superlativ, produsă de noua gamă Farmec, o mai poți afla și din articolul Lumina care cade pe flori... .

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤

Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită