Swiss Solutions și precizia cuvântului


                                                               

Din când în când mai scriu și epistole pe care le trimit pe cale tradițională, adică prin poștă. Iată o scrisoare către un prieten și colaborator care mi-a cerut sfatul.

Domnule doctor Andrei Ionescu,

              Conducerea băncii a venit cu o provocare pentru departamentul de marketing unde am lucrat o perioadă: să concepem un plan pentru transformarea instituției într-un brand puternic, de importanță mondială, care să exceleze în cadrul sectorului de servicii financiare, să-și câștige un loc superior între mărcile consacrate, să-și consolideze poziția și să-și continue dezvoltarea ascendentă. Înainte de a începe să ne ocupăm de proiect și să contactăm o agenție de publicitate care să ne construiască noua imagine ce viza axarea și concentrarea activității instituției asupra necesităților clientului, aveam de rezolvat câteva probleme destul de serioase - clonarea cardurilor, furtul de identitate și accesul hoților la contul clienților prin internet. Pentru aceste probleme am beneficiat de asistența unei echipe de profil din Germania, care ne-a furnizat know-how-ul. Din nefericire pentru noi, toate documentele, tutorialele și informațiile erau în limba germană. În plus, situația cerea intervenție de urgență, mai ales că mulți clienți reclamau pierderea unor sume importante de bani, tranzacții pe care nu le efectuau ei sau chiar conturi pe minus, cu mult sub zero, ce-i înglodau pe aceștia în datorii substanțiale. 
            S-a impus contactarea Agenției de traduceri Swiss Solutions cu care mai colaborasem în trecut pentru traduceri specializate în domeniul bancar. Doream o livrare eșalonată a materialului tradus pentru a instrui în timp real personalul IT care se ocupa de stoparea hackerilor sau a crackerilor. Pentru aceasta aveam nevoie de un modus operandi al infractorilor pentru ca, folosind tehnici de inginerie inversă, să preluăm din nou controlul asupra sistemelor informatice și să asigurăm o securitate totală a tuturor informațiilor. 
              Am intrat neîntârziat pe site-ul lor, am introdus documentele și am solicitat o estimare de preț pentru traducerile de care aveam nevoie. 

După 15 minute am avut răspunsul așteptat, iar suma a fost aprobată de directorul băncii. A urmat o întâlnire cu managerul care urma să se ocupe de proiect, în cadrul căreia am pus la punct detalii legate de documentele prioritare și de termenele de livrare. Ni s-a spus că echipa va fi formată din vorbitori nativi de limbă germană și că este necesar să ne punem de acord asupra unui glosar de termeni din domeniul bancar pentru evitarea posibilelor inconsecvențe lingvistice. Pe măsură ce primeam materialul tradus, specialiștii noștri în tehnologia informației treceau la acțiune, remediind problemele rând pe rând și permițându-ne să ne ocupăm de ceea ce vă menționam la început, mai ales de soluțiile pentru extinderea zonei de influență a băncii și atragerea unui public-țintă format din consumatori exclusivi și clienți permanenți. 
             Pe tot parcursul colaborării cu Swiss Solutions am primit lămuriri, feedback, explicații suplimentare ori de câte ori am solicitat acest lucru. Aveți, prin echipa lor de traducători specializați, garanția unei traduceri corecte a documentelor care vă interesează și nu trebuie să vă faceți griji inutile cu privire la acuratețea lor.




             Știu că sunteți un medic cu lecturi la zi, aveți nevoie să înțelegeți prospecte și informații noi care nu vă parvin în limba română de cele mai multe ori, așadar apelați la ei cu încredere, vă vor desluși, cu profesionalism, cuvinte scrise în 80 de limbi străine! În plus, vă vor putea clarifica, la solicitarea dumneavoastră, și la ce servesc toate butoanele și funcțiile multiplelor gadget-uri din interiorul mașinii pe care ați cumpărat-o recent... Și care-i super, a propos, s-o stăpâniți sănătos! ☺

Cu respect și prietenie, 
Mihaela Mușetescu, trainer în comunicare
18 martie 2017, Târgoviște



Am scris acest articol pentru Spring SuperBlog 2017
Surse foto: www.swiss-solutions.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤

Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită