Împreună mereu, ștrumpfește, k ștrumpfii!


           

              Într-o zi cu soare și multă culoare, decid să ies din zona mea de lenevit și albastră contemplare și s-o ștrumpfesc cu familia în pădure la răcoare. Ideea a fost primită cu încântare de ceilalți doi ștrumpfișori din dotare care au început să strige-n gura mare. Ce mai tura-vura, în strigătele lor de "ura" (dar fără să-ntreacă măsura) am inițiat aventura! După ce și-a admirat rochița, Baby Ștrumpfița, l-a chemat ștrumpfos pe Puppy să îl pună-n lesa albastră, ca să nu se rătăcească. Ștrumpful Painter și-a scos tacticos halatul albastru ultra-jegos, a lăsat lucrul degrabă și s-a pus din nou pe treabă, însă acum să mă ajute la pachete de mâncare, fericit, nevoie mare, că e rost de sărbătoare. 
             Am pornit grăbit, cu toții-ndată, spre pădurea fermecată, atinși parcă de magie, spuneam versuri, poezie, cântece și voie bună, ne era bine-mpreună. Am ajuns într-o pădure, mărginită de un râu și ne-am prins toți trei în horă, bucuriei dându-i frâu. Puppy latr-acum ștrumpfos, pe el de ce-l las deoparte, să-i arunc măcar un os pentru a avea și el bucuria lui aparte. Gata și cu zbânțuiala, să trecem la treabă-acum, uite ce crește acolo, sunt ciuperci pe lângă drum, hai luați-le degrabă, hai luați-le acum! Și în coșuri de nuiele am strâns trufele ștrumpfești, uui, ce mai delicatese pentru delicioase mese...! Și tot râzând hihi, haha, și cu capu-n nori cum sunt, n-am băgat la timp de seamă că m-am depărtat de grup. M-am întors în jur cu teamă, caut jos și caut sus, ștrumpfii mei, iubiții mei, acum ia-i de unde nu-s! Alerg disperată pe cărarea lată, în sfârșit îi văd, ei erau pe iarbă, la picnic se-ndoapă, nu erau departe, doar că eu acum, de sperietură, nu mai vreau să iau mai nimic în gură. Mă alintă și mă mângâie, câinele dă să se gudure, stați un pic oare ce fu, ați auzit urletu'? Pictore, ce crezi că e? Stai Ștrumpfițo, nu te panica, e doar un lup, că suntem în pădure, nu-ți face griji e la vânat de... smure. Am scos un icnet scurt, că atât a mai ieșit după ce am înlemnit, Baby a făcut în smempers, Puppy era deja în mașină, ne-am întors acasă-n trombă, nu-mi mai trebuie-aventură, vreau să fiu o gospodină! Dar să vezi că nici de asta nu m-am mai învrednicit, ciuperca nu era trufă, ci era albastră, frate, ca orice fruct otrăvit. Pictoru' trece pe-acolo exclamând dezamăgit:
"Ai, ai, ai, să fiu ștrumpfit! La asta nu m-am gândit!"
                                                                         SFÂRȘITUL EPISODULUI



Cu noi te mai întâlnești, de vii la cinema să ne privești!

 Filmul cu noile aventuri ale simpaticelor creaturi albastre, "Ștrumpfii: Satul Pierdut", în care îi puteți revedea pe Ștrumpfița, Istețul, Voinicul și pe toți prietenii voștri îndrăgiți, se va lansa în România în data de 31 martie 2017 în format 3D


Ștrumpfesc grăiesc, dar, nu te păcălesc!☺

Am scris acest articol pentru Spring SuperBlog 2017
Surse foto, video: www.intercomfilm.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤

Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită