Festivalul filmului și cărții latino-americane


        De curând m-am înscris în Asociația de prietenie România- țări din America latină, o organizație de cooperare și schimb cultural. Sper să fie o experiență instructivă pentru mine, mai ales că în această săptămână începe și Festivalul Filmului și Cărții Americii Latine, care (re)-scoate la rampă câteva titluri interesante "Historia de Cronopios y Famas" (Argentina - realizat după cartea lui Julio Cortazar), "El regalo" (Chile), "Conducta" (Cuba), "Los insolitos peces gato" (Mexic), "A los 40" (Peru), "A Partilha" (Brazilia), "Simon Bolivar" (Venezuela), "La cascara" (Uruguay). Toate aceste pelicule vor fi proiectate la Clubul Studenților (Casa Tineretului) între 11 și 20 octombrie.      
         Deschiderea oficială a festivalului va avea loc la Biblioteca Județeană "I.H. Rădulescu" Dâmbovița cu o expoziție de carte de prin acele părți îndepărtate, însă atât de familiare multora prin pana autorilor lor extraordinari, mulți laureați ai premiului Nobel pentru literatură, precum și a multor altor premii și distincții internaționale.
Pe 20 octombrie, ora 17.00, la închiderea Festivalului, se va organiza o tombolă, urmată de forumul cu tema "Venezuela luptă pentru pace și independență". 
         Intrarea este gratuită pe tot parcursul acestei manifestări. Sper să fie interesant, deconectant, util, te provoc la un mini-maraton de vizionare ce nu poate fi decât plăcut.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤

Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită