Esențial este...

imagine web
        Noi suntem cei care facem ca un moment să devină important. Și tot noi facem din clipă ceas, zi, an, eternitate! Omul are această șansă de a prelungi fericirea sau nenorocul de a spori tristețea. Avem privilegiul de a iubi pe cine dorim, chiar dacă ne îndrăgostim câteodată de omul nepotrivit. Pentru că, în corespondent temporal, îndrăgostirea e momentul, iar iubirea e eternitatea. S-a dovedit științific că starea aceea de zăpăceală, vecină cu prostrația, nu este durabilă, cu adevărat trainică este doar dragostea bazată pe recunoașterea calităților partenerului, admirația reciprocă, susținere, încurajări, sprijin moral sau material, respect...  pe contemplarea unui peisaj împreună, dialogul de la cafea, zâmbetul din zori de zi...  

imagine web
Îndrăgostirea e furtuna, iar iubirea în care se transformă e acalmia (cu rafale, pe alocuri! :) ). 

         Ce s-a transmis din veac în veac sub formă de literatură a fost mai ales această iubire pentru care ești gata să te sacrifici până la gesturi extreme și mai rar pasiunea nebună de scurtă durată ce corespunde stării de îndrăgostire, cu toate că și aceasta are farmecul ei indiscutabil ce te poartă-ntr-un vârtej de senzații, într-o beție de trăiri.

imagine web
Cele două stări nu se exclud reciproc, însă cu trecerea timpului înamorarea aceea ce te ține pe foc trece sau se estompează considerabil lăsând loc unei iubiri mai domoale, mai calme, mai chibzuite... rămâi cu un fel de jar adică, și asta spre șansa ta, fiindcă este ceea ce te ține în echilibru născând acel <împreună>  și făcându-l posibil și solid.


imagine web

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤

Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită